Przechodzimy do garów. Dziś relacja z zacierania.
Najprostszy schemat:
Kroki zacierania: zacieranie 1 temperaturowe (na lenia), 1 krok, średnie ciało
Całkowita waga słodów: 4,50 kg
Przerwa scukrzająca – 60 minut w 66,7 C – Dodaj 11,74 L wody w 73,1 C
Mash Out – 10 minut w 75,6 C – Podgrzej aby uzyskać 75,6 C
Zerknij do poprzedniego odcinka, czyli jak projektowałem recepturę.
I tak to właśnie wyglądało. Kto by chciał zobaczyć mieszanie w garze, lub wysłuchać brzdąkania pokrywki, to poniżej są materiały wideo i audio.
Możesz zobaczyć kolejną część tej relacji.
Jeśli chcesz przeczytać wszystko o tym piwie, to kliknij tutaj.
W odpowiedzi na “Warka #36. Fruit Ale | Część 2 | Zacier”
[…] Zajrzyj do następnej części o zacieraniu. […]