Kategorie
Receptury

Warka #36. Fruit Ale | Część 2 | Zacier

Przechodzimy do garów. Dziś relacja z zacierania.

Najprostszy schemat:

Kroki zacierania: zacieranie 1 temperaturowe (na lenia), 1 krok, średnie ciało
Całkowita waga słodów: 4,50 kg
Przerwa scukrzająca – 60 minut w 66,7 C – Dodaj 11,74 L wody w 73,1 C
Mash Out – 10 minut w 75,6 C – Podgrzej aby uzyskać 75,6 C

Zerknij do poprzedniego odcinka, czyli jak projektowałem recepturę.

I tak to właśnie wyglądało. Kto by chciał zobaczyć mieszanie w garze, lub wysłuchać brzdąkania pokrywki, to poniżej są materiały wideo i audio.

Pobierz MP3

Możesz zobaczyć kolejną część tej relacji.

Jeśli chcesz przeczytać wszystko o tym piwie, to kliknij tutaj.

W odpowiedzi na “Warka #36. Fruit Ale | Część 2 | Zacier”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *