Kategorie
Receptury

Warka #43. Piwo internetowe (belgian blond) | Część 1 | Receptura

Piwo internetowe na cześć stałego, porządnego połączenia z internetem. Także w sumie mniejsza o piwo. Nie masz pojęcia mieszczuchu, co to znaczy problem z internetem. Naprawdę na cześć światłowodu warzę piwo. A potem będę je sobie pił wspominając stare, kombatanckie czasy, kiedy to internet nie był taki fajny jak dziś. Na cześć internetu! Hip, hip! Do dna!

Pobierz MP3

Receptura:

Składniki fermentujące:
2,5 kg Viking Pale Ale (6 EBC)
1 kg Chateau Abbey (45 EBC)
1 kg Viking monachijski jasny (16 EBC)
0,2 kg Carared (47 EBC)

Chmiel:
40 g Styrian Golding (5 % alfa) – gotowanie 55 minut
10 g Styrian Golding (5 % alfa) – gotowanie 15 minut

Drożdże:
Fermentum Mobile FM26 Belgijskie pagórki

Zacieranie:
64˚ C – 20 minut
72˚ C – 45 minut
76˚ C – 0 minut

Gotowanie:
70 minut
40 g Styrian Golding – 55 minut
10 g Styrian Golding – 15 minut
Chłodnica – 5 minut

Fermentacja:
Drożdże Fermentum Mobile FM26 Belgijskie pagórki

Oczekiwane parametry:
Gęstość początkowa: 13.4
Gęstość końcowa: 2,5
Kolor: 20 EBC
IBU: 26
Alkohol ABV: 5.9%
Współczynnik goryczki: 0,497 IBU/SG
Wydajność zacierania: 82.8%

Receptura BeerSmith Cloud.

Zobacz Warka #43. Piwo internetowe (belgian blond) | Część 2 | Dzień warzenia

Zobacz Warka #43. Piwo internetowe (belgian blond) | Zbiorczy wpis

W odpowiedzi na “Warka #43. Piwo internetowe (belgian blond) | Część 1 | Receptura”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *